The truth
2012-09-17 / 18:00:00 / Allmänt

Nu tänker jag ta detta helt från början och berätta om varför det har gått så dåligt på tävlingarna innan sommaren, gör det för att folk inte ska bilda sig massa egna uppfattningar vilket är lätt hänt.
Förstår att de vi tävlar mot kanske undrar...

I början av året gick det i alla fall jättebra och resultaten blev stadigt bättre, vi kvalade även till nationellt som var vårat mål då.
Tror det var i mars vi startade den första nationella kanske? Det gick faktiskt helt okej och fick typ 59 och 60 %, var jättenöjd med det, ett godkänt resultat ju :)
Nästa nationella gick inte alls bra och Mabel var tjaffsig i munnen och allmänt jobbig, jag var inte heller på topp och red fel 2 gånger...

Kort efter det så var det fler tävlingar som gick lika dåligt, hon var ostadig i formen och allt kändes hemskt. Fick bland de sämsta resultaten vi haft och det gick neråt istället för uppåt...

Efter en tävling i Maj som gick riktigt dåligt bestämde vi oss för att åka och kolla henne i munnen, något som jag är glad över idag. De hittade nämligen ett väldigt otäckt sår på insidan av vänster mungipa, det var som ett hål in och väldigt djupt. Det satt inte i mungipan så att man kunde se det utan mer på insidan längre in, det har troligtvis kommit av att remontnosgrimman tryckt bettet mot kinden under en längre tid...
Då blev vi iaf instruerade att låta munnen vila i 2 veckor och bara rida på hackamore, sagt och gjort så red vi så i 2 veckor och åkte sedan tillbaka och kollade henne igen. Då hade det inte blivit mycket bättre och vi skulle fortsätta som vi gjort i 2 MÅNADER till.
 
Under de där 2 månaderna så åkte vi även till Sharpman och kollade hur sadeln låg då en som kollat Mabel såg på ryggen att den inte låg helt bra. Precis som hon trott så var den alldeles för smal över ryggraden vilket gjort att när hon gått på volt osv och ryggen ska böjas ar den gått i bommen på sadeln. Trycket över ryggen har även det vart helt fel...
 
Så nu har vi haft en ny sadel i ca 2 månader och bara arbetat för att bygga upp ryggmuskler där hon inte kunnat få några innan. Det har även tagit ett tag efter att såret läkt att få henne att acceptera bettet igen.
Nu känns det ändå som att vi är på rätt väg även om det är långt kvar, varierar fortfarande och rider på hackamore ca 3 dagar i veckan för säkerhetsskull.
 


Ååååh så glad att jag har dig, du betyder allt <3
 

1 Kommentarer
Mallan:

Jätte fin blogg :)

Svar: tack :D
None None



SKRIVET DEN: 2012-09-17 KL: 18:22:46 URL: http://malinmelin.myshowroom.se



« NAMN Kom ihåg mig?

« E-POST

« URL

Kommentera inlägget här: