Ponnyungar?
2011-10-12 / 15:57:00 / Åsiktsinlägg

Något som är bland det värsta jag vet är helt utan tvekan såkallade ponnyungar eller vad man nu ska kalla dem?
Sådana som skyller allt på hästen eller föräldrarna om det går dåligt och dom inte vinner varenda tävling.

Hur ofta ser man inte barn som rider ut från banan och bokstavligt talat slänger tyglarna till den stackars föräldern som inte vet vad h*n ska göra? Bara går där i från och skiter i allt och alla runtomkring.
.
De tänker inte ens tanken att det skulle kunna vara deras fel, h*n kanske inte red som vanligt? Kanske hade hästen en dålig dag, det kan faktiskt hända precis alla, även den allra bästa!
.
Sen så finns det ju absolut hästar som kanske rent ut sagt är dumma... Det tvivlar jag inte på. Men kanske att det ändå finns en förklaring till det? Har den ont? Eller kanske bara blir väldigt nervös? Tänk vad enkelt det skulle vara om det gick att prata med dem!
.
Men nu tänker jag till största del på de som alltid kämpar och gör sitt bästa och sen får denna behandling om det blir fel en endaste gång.
.
Då borde man försöka ha en större förståelse för hästen och inte bara se segern försvinna.
Det är faktiskt inte det viktigaste. Det som betyder något är att din häst ska må bra och vara frisk. Det är ju självklart att man vill vinna, men det går helt klart lättare med en häst som tycker att det är roligt att komma till tävling och gör sitt bästa där! Det man tycker är roligt blir ofta lättare än något som är tråkigt...

0 Kommentarer



« NAMN Kom ihåg mig?

« E-POST

« URL

Kommentera inlägget här: