Träning!
2011-09-30 / 21:29:43 / Dagens ridpass

Hemma från favoritträningen för Fredrik Böhling som var i Rånäs, han är verkligen den bästa tränaren! Mabel gick riktigt bra vissa stunder (när jag red som man ska) annars vart det lite segt, men han sa att det var stor skillnad från förra gången i alla fall som var för ca 2-3 månader sen, det var mer krut i henne nu :D Fick rida utan stigbyglar så att jag kom ner ordentligt i sadeln och kunde trycka på henne, vilken skillnad det blev!
Älska ponnyn!!  <3 Stackarps Mabel <3

Nu är det slapp i soffan och kolla idol, lite godis käkas också;)
Puss och Kram!!

Skogstur
2011-09-29 / 18:17:38 / Allmänt

Sitter på älsklingsponnyns rygg i en hoppsadel och är på väg ut i skogen för att busa lite :)
Kunde inte blogga när jag kom hem eftersom att det läckte vatten ovanför tv:n så fick torka där och fixa en plastpåse som jag tejpade upp så att vattnet hamnar i den. När det var klart så stod det skjuts utanför och väntade på att åka till stallet:)
Nu ska vi trava så hej då!:p
// ToveB


Tränat programdelar.
2011-09-28 / 20:29:25 / Dagens ridpass

Red på ridbanan i ca 50 minuter och innan det galopperade vi lite på rundbanan. I början gick det väl sådär, inte dåligt men kunde inte riktigt koncentrera mig och då blir det ju som det blir... Lite svajigt sådär. Men sen! Då hände det grejer, travökningarna var superfina, skänkelvikningarna flöt på både framåt och åt sidan, galoppserpentinerna var så stadiga hon till och med tog skänkeln precis när jag ville i galoppfattningarna! Som ni ser i rubriken var det olika delar ur program som tränades. Efteråt skrittade vi ut, som vanligt... Mycket roligare att skritta i skogen och på andra ställen än banan, bra för henne att få lyfta på fötterna när det kommer rötter och stockar också :) Något är fel med blogg.se så jag kan inte lägga ut bilder... Tråkigt! // ToveB

Mätt och glad!
2011-09-28 / 17:26:50 / Allmänt

Klar med allt i Täby nu då, gick väl la bra:) hittade inga kläder, eller inga som var så snygga. Kaaanske köper en skjorta som jag så där nästa gång jag åker dit. Den var skitsnygg, men det är inte direkt min stil eller vad man ska sägaxD Men får se lite senare...

Fått mat i magen också, gud vad bra jag har det!;)
En rolig sak som jag såg nu är att telefonen försöker stava gud med stort D haha! Fast det kanske räknas som ett namn eller?:P

Innan jag kommer till stallet måste jag hinna kolla igenom dressyrprogrammet tills lördag och gärna lär in det. Red det förut några gånger men det var ett tag sen, aja bara börja med en gång, är framme om mindre ön 10 minuter...



// ToveB


Tandläkaren
2011-09-28 / 15:34:41 / Allmänt

På väg till Täby nu så bloggar från iphonen på blogg.se's app som äntligen kommit! Var väl så dags kan man tycka?
Ska i alla fall till tandläkaren, inget speciellt som ska göras vad jag vet, bara vanlig rutinkoll. Efter tar vi nog en sväng i Täby centrum. Kolla på hollister om de fått in nå snygga kläder:)
På vägen hem käkar vi mellis och så blir det raka vägen till stallet direkt efter, ponnyn ska gå ett dressyrpass på antingen banan eller i ridhuset;)
Hörs sen!
// ToveB


Myskväll i stallet<3
2011-09-27 / 21:12:56 / Dagens ridpass

Blev sent i stallet, kom hem för bara en liten stund sedan. Red ju inte idag, vi gick på runden och ridbanan i ca 20 minuter ungefär, så mysigt att gå och gosa i mörkret. Linnéa galopperade på runden så min ponny vart väldigt taggad när hon blev omsprungen, hon är inte en sån som blir pigg eller busig när man leder henne i vanliga fall men nu blev det ett hopp rätt upp i luften men sen lugnade hon ner sig. Blev ett hopp till på ridbanan när jag fick för mig att vi skulle trava och smackade på henne, hihi :D
Betade en stund också där vi hittade jättefint gräs.
Då blev hon glad!!
.
Resten av kvällen blir chill, ska försöka lägga mig tidigt... Övertrött, upp tidigt och duscha och plugga det sista inför matteprovet imorgon som kommer gå åt skogen eftersom att jag inte ens vet vad jag håller på med typ.
.
Glad ponny typ 1-2 veckor efter att vi köpt henne :)





//ToveB

Utvärdering Täby Ryttarsällskap
2011-09-27 / 18:02:00 / utvärdering av tävlingsplats

Framridning + tävlingsbana: Superbra underlag! Är liksom som sand med filtbitar i, jämnt, inte djupt och med svikt i, perfekt typ!
Parkering: Bra, nära ridhuset och bra storlek.
Kafeterian: Just love it! Har många olika luncher som hamburgare, paj, pannkakor och lasange. Även massor av goda kakor och liknande, sen så ligger den superbra till också, högst upp i ridhuset så att man kan se dem som rider.
Funktionärerna: Bra, var dock inte så många, kanske för att det var måndag? Men tycker att de räckte ändå:)
Läktare: Stor! Massor av platser och så fanns det sittunderlägg.
Annat: Älskar att tävla där, känns som att komma in på ett hotell lite. Allt är så stort, rent och välordnat! Kul att det finns en hästaffär vid kafeterian också.

Hemma!!
2011-09-27 / 15:40:23 / Allmänt

Äntligen hemma från orienteringen! Vart faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle vara, kände ju inte så många men alla var schyssta och roliga så det var kul:)
Tog faktiskt alla kontroller! Så antagligen MVG i orientering, en klar förbättring från förra året då jag bara hade G tror jag, så är lite stolt;) Hade tillochmed koll vart vi var på kartan och visste hur vi skulle gå hela tiden! Mycket roligare när jag vet hur man gör, förut har det bara varit att springa efter någon duktig typxD
.
Men nu är jag bokstavligt död, nej men helt slut i alla fall. Orkar inte ens resa mig upp knappt, men senare åker vi till stallet, Mabel vilar idag men ska borsta och gosa med henne, tar nog en promenad också:)
.
//ToveB

mmmm
2011-09-27 / 12:00:00 / Allmänt

Nu är det nog snart dags för det troligtvis bästa på hela orienteringsdagen..............Lunch!!
Har med mig sallad med kyckling i, vatten och en frukt tror jag? ;D
inte så här lyxig dock:)
// ToveB

Orientering.............
2011-09-27 / 07:46:11 / Allmänt

Idag står orientering på schemat typ hela dagen;S Hemskt! + Att jag ska orientera med alla 8:or eftersom 9:orna orienterade igår och då var ju jag på skol-dm. Men känner ju några i alla fall:)
Min klass var grym igår, dom vann hela skiten!
Skulle aldrig vart med idag om det inte vore för att man inte kan få godkänt i idrott annars typ, och jag som ska ha MVG:D
Har precis ätit frukost och klätt på mig hurtkläder, snart dags att pallra sig iväg till bussen.
Uppdaterar när jag kommer hem om jag inte gått vilsexD
Jag och Lollo, sen Carron och Denice i bakgrunden för något år sedan:P
//ToveB

Inte hihihi
2011-09-26 / 19:37:51 / Allmänt

De kommande 83 minutrarna kommer inte vara bra, de består av endast plugg... Matte, franska, spanska blä! Men kl 21.00 är jag klar för då börjar Svenska Hollywoodfruar! :D
Skulle egentligen åkt till skolan kl 20 och spelat volleyboll men inser att jag aldrig kommer hinna, tiden får prioriteras till tråkigare saker.
// ToveB

Skol-DM 2011
2011-09-26 / 17:55:46 / Tävling

Nu har jag ridit mitt allra sista skol-DM... Känns ganska bra med tanke på att det typ aldrig gått bra därxD Inte gjorde de det idag heller.
.
På framridningen var hon riktigt fin och verkligen flöt på, vilket resulterade i att jag satt och njöt och red omkring lite för länge hehe... Inne på banan var hon så duktig som kämpade och verkligen gick fram bra! Men eftersom hon var så trött sen igår och den långa framridningen så var hon väldigt orolig i formen. Jag förstörde lite eftersom jag verkligen hakade upp mig på formen och då istället schabblade bort lite andra saker så som galoppfattningarna, vägarna och annat som vi brukar tjäna poäng på i vanliga fall.
Skänkelvikningarna tyckte jag och alla andra var riktigt fina, men det gjorde dock inte domaren.
Tror absolut inte att hon var trött i kroppen och energin, mer i huvudet att det blev för mycket lixom.
Är väldigt glad över att hon gick fram så pass bra och kämpade fast att det var jobbigt, duktig häst!!:D
.
Jag och vissa andra var inte speciellt överrens med domaren, tyckte kanske att procenten 60,789 stämde ganska bra in på ritten men att fel poäng var på fel ställe. Men det är ju en bedömningssport så det är sånt man får ta!
Grattis till min vän Therese som vann Skol-dm för dem i årskurs 8-9!! <3


Bästaste, Underbaraste, Vackraste Ponny<3

Utvärdering Börje Sportklubb
2011-09-26 / 13:57:00 / utvärdering av tävlingsplats

Framridning: Underlaget var väldigt ojämnt, jättemjukt högst upp i hörnorna och väldigt hårt på långsidan. Red mest i mitten där det var bra.
.
Tävlingsbanan: Där var det mycket bättre undelag och ett annat plus var att den var sammanlänkad med framridningen så att man hade väldigt bra koll hur lång tid det var kvar osv.
.
Parkeringen: Var en grusplan som bara låg några meter ifrån banorna och fiket.
.
Kafeterian: Var en lucka i en vägg, fanns inte så mycket men i alla fall toast, godis och annat smått.
.
Funktionärerna: Alla var väldigt trevliga och hjälpsamma samt hade bra koll om man frågade något!
.
Läktare: Hemmasnickeri med pallar typ, ganska ranglig...
.
Priser: Lite förvånad att man inte fick någon plakett, men fick en pokal istället. Roligt! Knappt någon tävling som har det ju. Rosetten var väl ingen skönhet direkt, liten och opersonlig, stod inte ens klubbens namn eller logga på den. Tror att det bara var 1:a pris som var så. Fick även en svansreflex.
.
Annat: Stället var ju inte direkt något palats men riktigt mysigt ändå! Ett stort + är att det var så nära till allt. Sen så var det väldigt billigt att handla i kafeterian.
Eftersom klubben är väldigt liten och inte satsar så stort är det förståeligt att allt inte var perfekt, bara roligt att de anordnar tävlingar överhuvudtaget!
.
// ToveB

I´m ready!
2011-09-26 / 07:51:14 / Allmänt

Sitter nu här i soffan iklädd vita ridbyxor och skjorta, ridbyxorna är de som jag använde igår så de är en aning skitigt..
Tro det eller ej men ska tävla idag också, skol-dm. Samma klass som igår en LA:1, men idag är det hög konkurrens, några som rider nationellt och en som ridit sm är med... Men det är ändå roligt att jämföra sig med dem så att man vet vart man står ungefär, i jämföring med dem alltså ;)
.
Vi åker härifrån om ca en kvart, papi är snäll och skjutsar upp. I stallet väntar Ebba och hennes mamma, de har knoppat och badat sin häst på morgonen, smidigt för mig som lämnade knopparna i från igår! Men behöver säkert fixa till dem lite och sen ska prinsessan såklart borstas och hennes grejer ska smörjas så att de skiner :D
.
Fina fina Mabel<3
.
// ToveB

Tävlingen :D
2011-09-25 / 22:11:13 / Tävling

Dagen var grym! Gött folk att snacka med medans vi väntade på min tur, för vänta fick vi då verkligen göra. Kom dit runt 13 kanske, och lastade ur hästen någon gång efter 15... Ca 2 timmar dötid, men vi gick och kollade runt, åt och annat skoj som hör till ;)
.
Senare så lastade vi då ur ponnyn och jag gick runt med henne ett ganska bra tag innan vi sadlade och kunde börja rida fram. Red omkring i kanske 50 minuter ungefär, först 20 på banan i nästan bara lättridning och bara tänka fram! Sen hade dom en lång grässtig längs en äng som vi skrittade på ett bra tag och böjde, ställde och kände igenom henne, red sen igen på banan i 10 minuter och gjorde mycket skänkelvikningar och övergångar.
.
Fick lite halvpanik när det bara var någon minut kvar eftersom hon fattade galopp så fort jag tröck lite med skänkeln... hmmm
Men annars var det mesta väldigt bra :)
Bilder från framridningen:
.
.
.
Väl inne på banan kändes det faktiskt bra! Vi brukar ha problem med att tappa framåtbjudningen inne på banan och då blir allt bara segt men nu höll vi ihop det riktigt bra :D Jag gjorde en riktig miss... Gjorde ingen halvhalt eller ens förvarnade henne när vi skulle fatta sista galoppen så det blev fel galopp, men rättade det snabbt fast är ändå lite sur på mig självxD Skänkelvikningarna var verkligen skitbra, 10 gånger bättre än vanligt typ!
.
.
Bilder från tävlingsbanan:
(hälsningshalten)                                                         (skänkelvikning)
.
Nöjd ponny och ryttare som kommer ut från banan och fortfarande är lika nöjda när dom får sitt resultat:
67,10 % och går därmed upp i ledning, dock var vi bara 5 stycken som ridit då och det var sisådär 10 st kvar...
Medans vi väntade blev det gos vid transporten men ställde in henne ett tag så att hon fick äta och vila lite.
<3
.
Vi leder ända till slutet och vinner klassen!! :D
.
Prisutdelning:
.
.
Du är verkligen helt underbar! Min prinsessa <3<3<3
// Tove

Hej Du, kul att just Du läser min blogg! xD
2011-09-25 / 21:06:59 / Allmänt

Kom nyss hem från tävlingen och är dundertrött verkligen!
Nu är det lite saker som måste göras så som: duscha, äta och annat trök. Efter det så får ni ett långt inlägg med resultat + bilder från dagen ;) Ska göra en utvärdering av tävlingsplatsen ikväll som antagligen kommer som tidsinställt imorgon? :)
// Tove

Tävlar idag!
2011-09-25 / 13:37:00 / Tävling

Just nu är jag nog på tävling på Börje sportklubb som tydligen skulle ligga någonstans vid Uppsala? Hihi hoppas att vi hittade fram.
Ebba är med och vi har det nog allmänt mys, startar bara en klass. LA:1, har kameran med mig så någon snäll kanske fotar om jag har tur, alltid så roligt med bilder :)
Vet inte riktigt vilken tid vi startar men kanske runt 2-tiden? Ehe har faktiskt ingen aning.
Hoppas verkligen att jag rider bra när det väl är vår tur, hålla ihop och upp med händerna, stilla skänklar, orka rida henne framåt hela programmet, rida superbra vägar... Mycket att tänka på är det allt!
Här är en startlista för vår klass:
Domare: Helena Berggren.

 

Kat D

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Thomasine Nathhorst Jener

Golden Roos

Sjövillans RK

2

Fredrik Graucob

Coffee

RK Rimbo Ryttare

3

Petronella Karlsson

Wal's Fender

Enköpings RK

4

Louise Warvsten

Risdalens Bella

Sjövillans RK

5

Emy Berger

Värends Sack

Knivstaortens RK

6

Nils Orbert

Jackpot

Överby HSF

7

Tove Bernström

Stackarps Mabel

Roslagens RoK

8

Felicia Nester

Thorup´s Kilian

Djurgårdens RK

9

Jessika Pettersson

BC

HarboOrtens RS

10

Tova Gustafsson

Duke of Earl

Uppsala PK

11

Filippa Norrman

Barrichello

Lurbo Ridklubb

12

Alexandra Jurå

Stockmossens Tindra

HarboOrtens RS

13

Elvira Ferm

Källstorps Urax

Björklinge RF

14

Cornelia Seger

Follinge Albin

Knivstaortens RK

15

Alexandra Lundegård

Brolötens Pommery

Sollentuna RK

// Tove

On our way!
2011-09-25 / 11:05:03 / Allmänt

På väg till stallet nu då! Känner mig riktigt duktig, sista tiden hemma satt jag faktiskt och pluggade franska...
Måsta hälsa alla som rider lag-sm från vår klubb (Roslagens rid och körklubb) lycka till också, hoppas det går bra för er:)
Men nu ska jag fixa hästen så hej då;)
// Tove

Någon vaken fast det är söndag eller?
2011-09-25 / 08:20:43 / Allmänt

Morning guys!
Behövde inte gå upp förräns nu eftersom min mamma var så snäll och åkte själv till stallet och släppte ut hästarna :)
.
Känner mig lite mörbultat från min extrema (not) avramling igår... Såhär gick den till:
Jag, Ebba och Fredrik skulle prova att göra plankan på hans häst, alltså man ligger grensle över hästens rygg och ska ha armar och ben utsträckta och balansera på magen typ. Ingen av de två klarade det, inte jag heller... Råkade lägga mig så att jag fick övervikt i fram och gjorde verkligen ett riktigt dyk ner i stenana, + att jag fick överslag i "dyket" så att ryggen böjdes åt fel håll. Så just nu har jag en lila rand där den har böjtsxD Vet inte hur det kunde bli så? haha
.
Nu ska jag trycka i mig lite frukost och fixa allt som ska göras med mig, sen bär det av till stallet och fixa min princess och hennes saker!
.
mami leder ponnyn på en tävling, pappsen är lite bakom <3
.
Kärlek på prisutdelningen<3<3
<3
.
Denna goa tjejen följer med idag och hejjar :D
// Tove

Kvällen...
2011-09-25 / 00:13:59 / Allmänt

Haft en as nice kväll. Den började med att pappa var gullig och köpte middag på Sub Way, senare åkte han iväg till en kompis och Denice kom hit och var hos mig, först drog vi till Ica och köpte godis och hyrde film. Sen hem och kolla på filmen... Vilket inte blev så lyckat eftersom den verkligen sög! Hände inget och den var bara allmänt tråkig, Tamara Drewe hette den. Sllutade kolla efter ett tag och såg en bra film på 4:an istället.
Nu sitter jag här i soffan tillsammans med min lilla hund men ska strax gå och nana. Upp tidigt imorgon, släppa ut hästar, sen hem och käka och efter det är det tävling :D
Skriver mer om tävlingen imorgon bitti för nu somnar jag seriöst snartxD
Sov gott alla!
På bilden är sötnosen som jag delar soffan med just nu <3<3
// ToveB

infoinlägg
2011-09-24 / 20:02:01 / Allmänt

Skriver ett infoinlägg om min ponny om ni vill veta lite mer om henne? :D
Namn: Stackarps Mabel
Ålder: 7 ÅR (Född 2004)
Föräldrar: U. Stackarps Maja E. Rodlease Dancing Gold
Ras: New Forest
Övrigt: Hon är en superhärlig och go ponny som är helt underbar! Verkligen min typ.
Kan precis som de flesta ston ha dagar då hon är tjurig och surig... Sen är hon väldigt kittlig speciellt vid öronen och på benen. Hon är oftast väldigt glad (utom när hon har mat) och nyfiken på allt! Gillar att stå och pussas och gosas i boxen <3
I ridningen är hon lite lat, gör inte mycket gratis inte... Men när jag rider ordentligt och hon är med på noterna kan det verkligen bli såhäääääääääär bra! När det är så vill man aldrig kliva av för att det är så härligt/roligt :D
<3<3
// Tove

Första inlägget (av mig)
2011-09-24 / 18:44:51 / Allmänt

Nu skriver jag mitt första inlägg på min nya blogg, Denice som har gjort headern har redan tjuvstartat med bloggningen här innan mig med att tala om att hon är bäst, haha skön tjej ;)
Ska bli så kul att komma igen och blogga igen, gjorde ju det ett tag förut och har faktiskt saknat det...
Men vem är jag då?
Jo, mitt namn är Tove Bernström och är född 1996, alltså 15 år. Jag bor i Rimbo som är en liten förort till Norrtälje och har min d-ponny Stackarps Mabel i det lilla stallet Denan. Tillsammans tränar och tävlar vi i dressyr och vårat närmsta mål är att kvala nationellt i dressyr så snart som möjligt. Mabel har bott hos mig sen Februari i år, alltså i drygt ett halvår så vi har inte riktigt lärt känna varandra än, men när vi gör det så blir det nog bra :)
En bild på oss 2 <3
Kram Tove

BÄÄÄÄÄÄST!
2011-09-24 / 18:04:03 / Allmänt

HEEEJ BARA SÅ ALLA VET SÅ ÄR DENICE BÄÄÄÄÄÄÄST!!!!<33333333



Hehe de här är typ som en bloggrape? :OOO

RSS 2.0