Hemma :D
2012-09-28 / 15:17:13 / Allmänt

Hemma från träningen nu, kom hem typ 12 men har duschat och ätit osv...
Det gick faktiskt riktigt bra att träna! Eva-Karin tyckte verkligen att jag fått igång motorn på henne sen sist, något som jag håller med om.
Tränadde mycket på att rida rakt upp på medellinjen i galopp och bara ha hästarna raka, så jäkla mycket svårare än vad det låter. Efter några vändor kändes det verkligen som att vi hade vägg på båda sidor och bara kunde gå rakt fram, då fick vi börja öka och samla också, det var Mabel duktig på!
 
Mabel hade sug på bettet framåt hela tiden även om det blev några avbrott i galoppen, det är ju den hon har "svårast" med, sen glömmer jag ibland hur mycket man måste vara på henne men det tar sig! :D
 
Båda jag och hästen var HELT slut efterråt, 
 
Har kommit fram till att det inte är så kul att ha studiedag när man vet att resten av dagen måste ägnas åt uppsatsskrivande... 
 
 
   
 

Träning
2012-09-28 / 06:47:12 / Allmänt

Idag står träning för Eva-Karin på schemat, jag börjar rida 08.45 så åkte till stallet 05.40 imorse... Nu är vi på väg till Enköping där det äger rum.
Har även studiedag idag så behöver inte åka till skolan efter heller :D

Hoppas på att Mabel är som igår, var så himla roligt att rida. Hon har aldrig varit så pigg som då, kunde inte ha spö för hon bara drog iväg i full fart xD

Nu vet ni vad jag gör iaf, hoppas ni andra får en bra dag :D

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3001067/images/2012/pic_50652b899606ee41956d8b39.jpg" class="image">


Herregud
2012-09-27 / 20:50:40 / Allmänt

Herregud säger jag bara, funderar seriöst på att skaffa en kategori här på bloggen som ska innehålla inlägg där jag skriver vad min mobil råkar ut för.
Nu måste ni tro att jag är jätteslarvig, är faktiskt inte det, eller rättare sagt har jag inte varit det men verkar som om det har vänt sen jag startade bloggen...

Nu till dagens stora händelse:
Vi skulle ha gympa och jag tänkte gå på toa innan, har då glömt att jag lagt telen i bakfickan. Som ni nog förstår så ramlar den ur fickan och ner i toaletten, jag fick verkligen panik och sprang och hämtade en sopkvast att pilla upp den med.

Camille var min räddare i nöden och var så snäll och tog upp den med handen <3 <3 <3

Trots allt detta så funkar den faktiskt, trots att det är en iphone vi pratar om xD ljudet är dock trasigt så måste använda högtalare eller lurar för att prata i den, går inte heller att spela upp musik och så är vibrationen helt död.
Bubblar ur högtalarna när man pratar i den så antar att den är full med vatten som vill ut :)


:p
2012-09-27 / 09:38:08 / Allmänt

Godmorgon sötisar!
 
Sitter på bussen tillsammans med Frida :)
Idag är ingen bra dag för vi ska orientera på gympan och det är verkligen det värsta jag vet typ. Kan varken läsa karta eller kompass så då förstår ni nog på ett ungefär hur bra jag är ;)
 
Aja det är några timmar kvar tills dess så jag ska njuta av de timmarna så mycket jag kan! 
 
Puss och hej!!

HEJJJ
2012-09-26 / 22:15:28 / Allmänt

Tar en liten paus från mitt uppsatsskrivande och kikar in på bloggen istället! 
Ligger lite efter med uppsatsen (men det gör typ allaxD) och får nog ligga i för att få den klar till söndag kväll, hade så himla svårt att komma igång och det tog ca 2-3 lektioner men nu går det okej. Är alltid så för mig, börjar oftast med skolarbeten i sista sekund och får panik över att inte hinna, sen när jag bara har lite tid kvar brukar jag skriva som allra bäst!
 
För att byta ämne dårå... Red i ridhuset idag, hon hade vilat 2 dagar sen tävlingen så red bara lite lugnt i typ 30 min, testade det nya bettet och det funkade bra. Hann ju inte känna så jättemycket men det jag kände var bra iaf. Hoppade lite också, stod hinder framme så tog några skutt och det tyckte vi båda var superku! :D
 
Nu ska jag fortsätta skriva och sen gå och lägga mig, är skittrött efter att ha gått upp typ halv 6 2 dagar i rad. Fick sova till 8 i morse men gick och la mig sent igår kväll så det blev inte så mycket sömn i alla fall...
 
 
 
 

Mobilblogg
2012-09-26 / 15:35:49 / Allmänt

Mobilbloggar just nu från Volvo xD var och handlade ett bett på hööks och behövde sen gå på toa så då gick vi hit :D
Ni får bilder istället för text för det är roligare ;) det regnade massor imorse så jag ser ut som en nunna, men hellre det än att vara blöt!!!


Förlåt!
2012-09-25 / 20:29:05 / Allmänt

Förlåt för att jag varit så osocial här på bloggen idag! Verkligen inte meningen men svårt att få tiden att räcka till ibland... heheh
Min dag har då varit ganska bra, dock lång. Åkte ju till skolan med halv 7 bussen och tog den som går kvart i 5 hem... Många timmar i skolan idag :s
Hoppade av vid stallet på vägen hem och mockade och gav Mabel massor med morötter som hon faktiskt förtjänat eftersom vi vann dem i helgen ;)

Nu ska jag plugga som satan och skriva på min uppsats i 30 minuter, sen blir det mys och kolla på SVENSKA HOLLYWOODFRUAR xD

Tjoflöjt!

Fystest
2012-09-25 / 10:36:57 / Allmänt

Tog bussen redan kl halv 7 imorse för att jag skulle göra ett j*vla fystest som höll på från 8 till 10.
Vissa saker var okej men andra var hemska, kan ju sammanfatta det som att ridtjejerna sög ganska hårt.
 
Nu är det spanska och sen LUNCH!
Är så hungrig så att jag inte vet vad...... 

Rubrik
2012-09-24 / 20:09:13 / Allmänt

Heeej!
Chill dag idag! Inte gjort något alls typ, var i stallet och gosade med bästaste men red inte.

Långt inlägg va? ;)


Skolan
2012-09-24 / 10:47:42 / Allmänt

Halloj!
Gymmade imorse tillsammans med Frida, Emy och Camille! Vi var fett seriösa, eller försökte va det iaf ;)
Tränade med pilatesbollar.
När vi skulle ta bussen till skolan så lacka alla ur för busschauffören stannade inte där han skulle och då blev han sur för att han gjorde fel!?

Aja men nu är vi i skolan iaf.

GRATTIS TILL MIN PAPPA SOM FYLLER ÅR IDAG OCKSÅ! <3

Rörigt inlägg men ingen bryr sig :D

Bilder från idag
2012-09-23 / 20:03:59 / Allmänt

Ååh världens finaste <3


Tävlingen
2012-09-23 / 20:00:31 / Allmänt

Tävlade ju idag, lb:1 och la:1.

Red endast dem klasserna för att vi ska få lite självförtroende och flyt igen nu efter svackan och den dåliga perioden... Känns schysstast mot hästen att göra så :)

I lb dårå, båda vi hade verkligen kul i den här klassen! Jag vart nästan lite chockad att hon gick fram så bra som hon gjorde, fick istället lite svårt att styra så vinglade runt lite men det gjorde inte så mycket, inte det som är problemet ;)
Fick 68,62% och vann faktiskt klassen :D

Laddade sen om till nästa klass, la:1.
Kände redan på framridningen att det inte kändes helt 100, honostadig i formen vilket ledde till att jag försökte kompensera upp det genom att bli ostadig i mina händer (hur nu det skulle hjälpa)... Det i sin tur ledde till att hon blev ännu ostadigare!
Samma känsla inne på banan tyvärr... Dock så gjorde vi dom flesta rörelser RIKTIGT BRA, MEN eftersom formen inte var tillräckligt bra så fick vi ju t.ex. bara 6 på skänkelvikningarna som utan tvekan borde varit 8:or om formen varit bättre. Även denna klassen var framåtbjudningen bra!
Fick 64,47 och kom 2:a :)

Var faktiskt en lyckad dag även om mycket hade kunnat vara bättre, dock så kändes det som att det som varit vårt största problem idag inte var något problem alls, nämligen framåtbjudningen. Det var min plan med den här tävlingen, klasser utan samling och bara låta allt flyta på!
Tyvärr så red jag ju ganska dåligt så tar på mig det mesta av allt som inte gick som det skulle, men Mabel var ju ändå bäst så vad gör väl det? ;) <3

laddar upp mobilbild från idag innan jag ska kolla på Williams Lista :D


Morgonpromenad
2012-09-23 / 09:43:11 / Allmänt

Är ute på morgonpromenad med prinsessan eftersom hon inte fått gå ut i hagen idag :)


Duktigt!
2012-09-23 / 01:23:43 / Allmänt

Kom hem från Denice för ca 30 min sen, åkte moppe dit och skojar inte om jag säger att det var kallt!
Tjockaste dunjackan på och tumvantar...

Var iaf jättemysigt där, pratade i typ 3 timmar om allt och inget och sedan kollade vi på en film. Johan Falk- spelets regler, bra var den :)

Direkt när jag kom hem tvättade jag bort sminket och borstade tänderna, precis när jag lagt mig i sängen fick jag ett litet ryck så började städa rummet såhär kl 1 på natten... Nu är det iaf tomt från kläder på golvet, det var lite duktigt!

Nu måste jag dock sova så att jag orkar rida imorgon, puss och godnatt gullisar :*
Här är en bild på mig och min fina vän<3


Datorfri dag... nästan
2012-09-22 / 18:29:58 / Allmänt

Inte sttit vid datorn något idag så haft lite svårt att skruva, blir så tråkigt med mobiluppladdningar...
 
Red iaf i ridhuset med gramanen i början och tog av den mot slutet, hon kändes riktigt bra, speciellt i galoppen, väldigt rund och balanserad :)
 
Har nu fixat allt inför imorgon så att man inte behöver åka till stallet så tidigt, Mabel får stå inne på morgonen så att hon blir pigg, eller piggare ;) Första start är inte föränns kl 10 och jag är ca 20:onde start för dagen, så räknar med att starta någon gång runt 12,30 typ. Har inte kommit definitiva listor än så vet verkligen inte säkert!
 
Grymt taggad nu eftersom hon gått så bra denna vecka! Hoppas att damen är på hu,ör imorgon bara, annars blir det jobbigt xD
 
Väntar just nu på mat och senare ska jag till Denice och så ska vi ha mysig svullkväll som uppladdning inför imorgon ;D 
 
 

hola amigos!
2012-09-22 / 09:01:47 / Allmänt

Uppe med tuppen idag, varit vaken åtminstone 1 timme redan.
Skulle egentligen åkt och fotat Frida och hennes pålle men vädret var inte på vår sida så skippar det idag.

Planerat att rida med graman i ridhuset och rida igenom något program, imorgon är de ju tävling! :D
Så ska väl fixa allt idag, knoppa, bada ben och smörja osv...

Men hoppas att just DU får en bra dag idag <3

Nytt i garderoben
2012-09-21 / 21:16:36 / Allmänt

Idag slutade jag ju 12,15, då kom min kära pappa in till Uppsala och så åkte vi till Sporren (en hästbutik).
Hittade så klart mycket men köpte en fleecetröja från schockemöle :D
Gillade den skarpt!

Innan det så kollade vi också på lite olika bilar, låter inte så kul men det var helt okej! Provkörde en som var grymt häftig ;)

Här kommer lite bilder från när jag har fleecen på mig, den är marinblå med vitt och liite orange på :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3001067/images/2012/pic_505cbcc99606ee77ad1b40a7.jpg" class="image">


tralalalad
2012-09-21 / 19:48:16 / Dagens ridpass

Red idag med graman i ridhuset och hade största fokus på att verkligen få henne rund, det gick sååå bra!
Riktigt fräsig var hon, framme för skänkeln, bra i skolorna och testade öven lite travlängning som var helt underbart! Red lite mer och hårdare än vad som var tänkt men kunde inte sluta för att det var så roligt;D
 
Har nu precis duschat och ikväll ska jag inte göra något alls! Skönt :D
 
Var ju på screening idag och det var kul. Eller det var typ idrottspsykologi, tror det är väldigt bra så att man inte bara fokuserar på att hästen ska ha olika typer av träning. Det är minst lika viktigt att man tränar sig själv också, många gånger kan det ju vara det mantala som sätter käppar i hjulet... Iaf för mig.
 
Direkt efter så var det då sitsträning, hade även lite olika tester för att se hur ens styrka, rörlighet, smidighet osv var. 
Gjorde också övningar för speciellt balans och jag tycker det var ganska kul faktiskt :)
 

morgontrött :@
2012-09-21 / 06:38:12 / Allmänt

Sitter på bussen nu, ja precis jag sitter på bussen kl halv 7, då kan ni ju börja fantisera om näär jag gick upp! Eller alla sover väl fortfarande...
Sitter forever alone också eftersom Frida missade bussen, men dem skulle tydligen försöka köra ikapp den så hon kommer väl snart förhoppningsvis ;)
 
Anledningen till att jag åker såhär pass TIDIGT är att vi ska samlas kl 8 på Idrottens hus och ha hjärtscreening, vet för nuvarande inte ett dugg om vad det är men det blir säkert kulxD 
Direkt efter det har vi sitsträning på gymmet med någon Maria Zetterqvist?
 
Har endast 2 lektioner eftersom båda lärarna som hade de två sista lektionerna skulle bort :D :D :D Så slutar 12,20 :D
 
 

-
2012-09-20 / 21:33:00 / Allmänt

kommenterade och ville att jag skulle skriva om ALLA mina vänner xD
Tänker inte göra det men kan skriva om  eftersom det var hon som kommenterade.
 
Detta är då en helt crazy och jävligt skön brud! Skitbra humor och bara allmänt härlig, sen är hon ju en riktig pudding också xD <3
 
 
Lite seriösare bild kanske.....
 
 

Dagens ridpass
2012-09-20 / 21:27:04 / Dagens ridpass

Red ut på graman med Amanda idag.
Mabel tittade och fjompade sig som vanligt och var rädd för både det ena och det andra, läskigast var det när amandas häst (kurre) gick i vattenpölarna så att det plaskade!

Galopperade mycket och lät dem sträcka ut lite, glada hästar och ryttare var det idag :D

Söööt
2012-09-20 / 12:47:03 / Allmänt


Stressa
2012-09-20 / 09:09:17 / Allmänt

Stressig morgon idag! När jag hade gått halvvägs till bussen så kom jag på att busskortet ligger i andra jackan :s

Så ägnade min tid till att leta efter fejkbiljettsidor, den jag hade har tydligen slutat fungera, den var jättebra och det såg verkligen äkta ut ju!

Hann åtminstone äta lite frukost :D

Btw så är det typ inga människor på bussen, sköööönt ;)

Dagens outfit:
Ttjocktröja bikbok
Linne under vero moda
Jeans Gina tricot




sova...
2012-09-19 / 21:57:07 / Allmänt

GODNATT :*

Sova tidigt ikväll ska jag göra, går och lägger mig på en gång.
Men först tänker jag äta en kärleksmums :D

Allergi
2012-09-19 / 18:50:35 / Allmänt

Något som de flesta av er säkert inte vet är att jag är allergisk mot både häst och hund trots att jag har just de djuren. Är även allergisk mot katter, mygg, gräs, pollen, damm och såna saker...
 
Har under sista tiden börjat tycka att det är extra jobbigt och kollar efter lite olika "botemedel".
 
Har tänkt börja med att testa homoeopati, det går på ett ungefär till så att substansen man är allergisk mot tillreds på att speciellt sätt och så äter man detta, antingen som vätska eller något piller. Det fungerar ungefär som penicillin, till slut bygger kroppen upp ett försvar mot det man ger eftersom man får i sig så lite av ämnet.
 
Det som verkar mest effektivt är egentligen allergisprutor. Då sprutar man in allergenet i kroppen några gånger, (tror det var under 4-6 månader som det skulle göras konternueligt) dock ska man undvika kontakt med det man är allergisk mot under den tiden, något som blir lite svårt... heheh 
 
Det som jag vet minst om men självklart är beredd att testa är bioresonans, det finns ett företag i Sollentuna som ligger i närheten där jag bor som håller på med detta. Vet att det har varit mycket effektivt för många personer! Dock så är det ganska dyrt, man får räkna med ca 4000:-
Det går i alla fall till så att man har metallstavar i händerna och kopplas till en slags maskin, den ska i sin tur känna av kroppens resonans och stimulera denna med hjälp av elektriska signaler/små stötar...
 
Får se hur jag gör men NÅGOT ska göras iaf :) 
 
 
 
 
 
 
 

en till mobilincident
2012-09-19 / 15:45:54 / Allmänt

Känns som att det händer mycket med min mobil just nu men inträffade faktiskt en till sak med den idag...

Hade en liten spricka högst upp som var ganska gammal, idag när jag satte mig ner och hade den i bakfickan så spred sig sprickan ner över skärmen också :´(

Chill
2012-09-19 / 15:37:03 / Allmänt

Chillar på bussen med söta vänner!
Busat runt i skolan idag som vanligt, nu hem och göra läxor, skippar å göra dom på bussen för pallar verkligen inte det idag...Vill ju vara lite social ;)

Ska ju inte rida idag, tror inte ens jag ska till stallet men får se. Blev plötsligt väldigt sugen på att baka också!
Ska försöka skriva lite roliga inlägg ikväll också :*

Puss på er

Celsiusskolan
2012-09-19 / 12:40:00 / Allmänt

Tänkte berätta vilken skola jag går på och hur vårat program går till :)
Går alltså på Celsiusskolan i Uppsala, numera går jag sam men gick som sagt natur i ca en månad.
 
Har även elitidrott som specialinriktning.
Det innebär att vi pluggar ca 30-40 % mer hemifrån och har mest genomgångar på lektionerna. Har heller inga håltimmar för att spara tid, tiden man sparar läggs på idrotten.
Börjar t.ex inte förränns 10.30 varje morgon. Detta hjälper dock inte mig så mycket då min buss ändå går kl 9.
 
Har även så att om jag ska träna med hästen så får jag ta ledigt från skolan eller om det är meeting och man behöver åka en torsdag eller fredag så ska det inte vara några problem. Nästintill alla lektioner och genomgångar finns digitalt och man kan hänga med över internet.
 
Utöver det som har med skolarbetet att göra så tränar vi på gym med pt minst en gång i veckan.
Har sitsträning vid några tillfällen och mental träning.
Ca en gång i månaden är det träning med häst, dressyrryttarna tränar för Eva-Karin Oscarsson, har också programträning för Birgitta Bergsten typ en gång i månaden.
 
En gång i månaden åker vi till Louise Haagas gård och har camp, detta är det allra bästa med hela utbildningen!
Där tränar dressyrarna 3 pass för Eva-Karin och de som vill kan också vara med ett hoppass. Förutom ridning så har vi hästkunskap/teori och mental träning.
 
Jag tycker att allt fungerar bra hittills och jag trivs väldigt bra, dock så får jag inte så väldigt mycket mer tid över men det blir ändå inte sämre än vad det skulle varit om jag gick i en "vanlig" skola. Det som är segt är ju att det blir mycket resa med buss men försöker använda den tiden till vettiga saker så att man inte bara sover hela vägen...
 
Det blir ju väldigt mycket eget ansvar och detta fungerarar inte för dem som inte har bra självdisciplin, jag har egentligen inte det men gör så gott jag kan.
 
 







En onsdag i september
2012-09-19 / 09:13:31 / Allmänt

Godmorgon, dagen startade på bästa sätt med The Voice, bästa programmet för er som inte redan visste det!
Är en ganska chill dag i skolan, slutar tidigt också. Eller 14,30, om man nu kan kalla det tidigt? Är då hemma runt 16,15...
Mabel vilar idag så jag har inget planerat, har massor av spanskaglosor som ska pluggas in bara... Hela 47 stycken är det och i stort sett alla är helt nya för mig :o
Lär ju vara ganska busy med det:/
 
Planerat ett långt tidsinställt åt er som kommer under dagen, kanske skriver lite flera nu på bussen om jag får tid över. Har lite mejl att svara på och såna saker :)
 

Hoppträning
2012-09-18 / 22:15:40 / Allmänt

Wohoo! Hopptränade ju för Ragna Erlandsson idag!
Gick faktiskt riktigt bra, i börjar var det typ "dressyr" och lite markarbete som gick asabra.
När det började komma hinder med in i bilden gick det fortfarande väldigt bra, sen kom vattenmattan...
Då blev det språng på 1,20 fast hindret var 60 ;)

Men både jag och ponnyskrutt tyckte att det var väldigt roligt, på slutet var vi båda helt slut och skippade att hoppa bana, tyckte det var dumt att hoppa mer när hon varit så duktig.

Tror Ragna blev lite förvånad att hon kunde hoppa, i början när hon frågade hur mycket vi hoppat blev svaret att det var en dressyrponny jag satt på men att hon åtminstone tar sig över...
Kommentaren efter ett tag blev: MEN HON KAN JU HOPPA, RIKTIGT BRA TILL OCH MED!
Hon tyckte i alla fall att Mabel hade fin teknik och var en väldigt fin ponny allmänt, rörlig i hel kroppen och speciellt i bakbenen :D

Satsar på att vara med så snart som möjligt igen, nu blev vi ju fett taggade!

Här hoppar vi för knappt ett år sedan, då lyfte hon inte på bakbenen alls om man jämför med nu. Verkligen stor skillnad, hoppar som en helt annan häst kan jag lova!

körv
2012-09-18 / 17:03:58 / Allmänt

Skyndade mig och hann med den tidiga bussen idag :D Hann även köpa lite att äta, både korv, Twix och dricka!
Är inte så svull annars men ska hoppa av vid stallet och kommer inte vara hemma förränns typ halv 9 ikväll så skulle nog svimmat om jag inte ätit något ;)

Ska faktiskt hoppträna idag :O Pressarna stannar när de hör det här jag vet! Men vart så sugen på det häromdagen så då fick det bli så, stackars de andra i gruppen säger jag bara...
Fast sist vi hoppade (några hinder själva på 60 cm) så gick det faktiskt riktigt bra, hoppade både titthinder och vanliga, kom jättebra på alla och det var inga problem alls.

Mabel har ju inte hoppat särskilt mycket i sitt liv så kan ju inte begära alltför mycket, dock så har det gått riktigt bra de sista gångerna vi prövat, hon tycker det är roligt och det är ett bra sätt att få igång bakbensaktiviteten :)

Nu ska jag äta mitt godis resten av bussresan och kaaaaanske plugga men mest äta :D

Såhär söt är jag just nu:



Sommarfeeling!!
2012-09-18 / 13:14:00 / Allmänt

Hittade massor med bilder som får mig att längta till sommar!! Vissa är så härliga, ponnyn är super men sen att jag sitter som ett mongo på vissa förstör ju lite men jag bjuder. Dressyr på terrängbanan, mys och lite miljöträning att gå igenom biltvätten :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På bussen
2012-09-18 / 08:36:00 / Allmänt

Godmorgon sötisar!
Sitter nu forever alone på bussen, så klart är den en gammal skruttbuss med osköna säten och inget internet. Funkar ju ändå när man kan koppla upp sig på telefonen men det går inte överdrivet snabbt ;)

Inte så taggad på skollfoto, inte för att jag vart det någon annan gång men någon kunde ju vart den första?
Eller det enda skolfotot som var grymt roligt var spexfotot i 9:an!
Temat var gangsters och alla kom som typ hallickar med cigarrer och pistoler osv... Fick dock inte använda det fotot som vi tog där alla hade vapen, rektorn blev lite sur och några lärare också xD

Här är l1 bil från den dagen, (internet är segt så blir bara 1) jag och två kompisar var "nakna" :D Igga att mitt hår är orange är ni gulliga.




Iphonen ligger tryggt i min ficka igen
2012-09-17 / 21:20:07 / Allmänt

Fått tillbaka min mobil :D Den var på bussen och hade sån tur att gusschauffören såg den när hon gick av och ringde upp oss sen!
 
Åkte direkt från skolan till stallet idag och red dressyr i ridhuset. Det gick riktigt bra, hon skummade som tusan i munnen och kom igång med hela kroppen. I galoppen kände man att hela ryggen rundade sig och det kändes som att galoppera i uppförsbacke, gick även bra att samla den och kunde hålla samma flyt som i arbetsgalopp.
 
Tränade mycket galoppökningar och att hon inte ska bli öppen i formen och sträcka ut nosen så mycket, fick hjälp av Cattis och efter några försök blev det klart bättre.
 
Imorgon är det skolfoto som börjar 09.30, det betyder att jag måste ta bussen redan klockan 8, till råga på det så får jag åka själv hela vägen eftersom Frida inte har foto förräns i övermorgon :(
Men då har jag tid att ladda upp massor med fina bilder här på bloggen som togs för typ en månad sen :D
 
PEACE OUT
 

The truth
2012-09-17 / 18:00:00 / Allmänt

Nu tänker jag ta detta helt från början och berätta om varför det har gått så dåligt på tävlingarna innan sommaren, gör det för att folk inte ska bilda sig massa egna uppfattningar vilket är lätt hänt.
Förstår att de vi tävlar mot kanske undrar...

I början av året gick det i alla fall jättebra och resultaten blev stadigt bättre, vi kvalade även till nationellt som var vårat mål då.
Tror det var i mars vi startade den första nationella kanske? Det gick faktiskt helt okej och fick typ 59 och 60 %, var jättenöjd med det, ett godkänt resultat ju :)
Nästa nationella gick inte alls bra och Mabel var tjaffsig i munnen och allmänt jobbig, jag var inte heller på topp och red fel 2 gånger...

Kort efter det så var det fler tävlingar som gick lika dåligt, hon var ostadig i formen och allt kändes hemskt. Fick bland de sämsta resultaten vi haft och det gick neråt istället för uppåt...

Efter en tävling i Maj som gick riktigt dåligt bestämde vi oss för att åka och kolla henne i munnen, något som jag är glad över idag. De hittade nämligen ett väldigt otäckt sår på insidan av vänster mungipa, det var som ett hål in och väldigt djupt. Det satt inte i mungipan så att man kunde se det utan mer på insidan längre in, det har troligtvis kommit av att remontnosgrimman tryckt bettet mot kinden under en längre tid...
Då blev vi iaf instruerade att låta munnen vila i 2 veckor och bara rida på hackamore, sagt och gjort så red vi så i 2 veckor och åkte sedan tillbaka och kollade henne igen. Då hade det inte blivit mycket bättre och vi skulle fortsätta som vi gjort i 2 MÅNADER till.
 
Under de där 2 månaderna så åkte vi även till Sharpman och kollade hur sadeln låg då en som kollat Mabel såg på ryggen att den inte låg helt bra. Precis som hon trott så var den alldeles för smal över ryggraden vilket gjort att när hon gått på volt osv och ryggen ska böjas ar den gått i bommen på sadeln. Trycket över ryggen har även det vart helt fel...
 
Så nu har vi haft en ny sadel i ca 2 månader och bara arbetat för att bygga upp ryggmuskler där hon inte kunnat få några innan. Det har även tagit ett tag efter att såret läkt att få henne att acceptera bettet igen.
Nu känns det ändå som att vi är på rätt väg även om det är långt kvar, varierar fortfarande och rider på hackamore ca 3 dagar i veckan för säkerhetsskull.
 


Ååååh så glad att jag har dig, du betyder allt <3
 

sämst dag!
2012-09-17 / 15:29:00 / Allmänt

Den här dagen har varit den sämsta på länge! Inget har typ gått bra, eller jo men två dåliga saker har hänt.

För det första så har jag ingen mobil längre... Antingen la jag den på busshållplatsen i morse eller tappade den på bussen någonstans, ringde till massa olika sl och ul hela morgonen för att försöka få tag på den.
Blev typ dumförklarad när jag ringde hittegods 4 minuter efter att jag gått av bussen, tydligen skulle man ringa först en vecka efter ungefär.
Så just nu känner jag mig väldigt tom och får lite halvt panik varje gång jag tänker ta upp och kolla på telefonen och inser att jag slarvat bort den.

Bytte även klass idag från natur (ja jag var för osmart för att gå natur) till sam, detta känns dock riktigt bra och klassen är fett skön :D

Den andra saken som gjorde dagen sämst var att när jag skulle vänta på min buss i ca en halvtimme så tänkte jag gå och handla något att äta.
Var verkligen jättehungrig och hämtade något gott att köpa, väl framme vid kassan kommer jag på att kortkoden finns i anteckningarna på mobilen... Jag har aldrig glömt den förut och brukar inte behöva kolla vad jag har för kod men nu bara försvann den ur mitt minne, testade lite olika och nu kan det hända att kortet är spärrat...
Sa jag att jag hade flyt idag eller???

Juste! Sen funkar inte mitt busskort heller, så nu är busschaufförerna arga på mig och tror att jag försöker använda ett gammalt.... 
 

Otroligt!
2012-09-17 / 09:22:54 / Allmänt

Något otroligt har hänt: JAG ÄR INTE BLOGGENS ENDA BESÖKARE LÄNGRE :D Har kommit några till, hela 6 stycken faktiskt! Nu känns det lite bättre att skriva faktiskt.
Ju fler läsare och kommentarer, desto bättre och meningsfullare kommer uppdaten att vara...

Nu sitter jag på min kära buss som alla andra morgnar, 1 timme tar det dit skolan ligger, drygt men tur att bussen har internet och vi har datorer :)

Bild från mysig grillkväll i somras <3 Sakna sommaren, utanför bussfönstret så regnar det som vanligt i Sverige. La ur paraplyet från väskan innan jag åkte hemifrån och det känns som att det inte var så smart, men är huvudet dumt får kroppen lida, något som jag för övrigt råkar ut för alldeles för ofta xD


Bestämt mig.
2012-09-16 / 20:05:00 / Allmänt

Har efter lite funderingar bestämt mig för att fortsätta blogga.

Har en hel del att berätta men väntar med att göra det tills imorgon, resten av kvällen ska spenderas i duschen och framför tv:n. Har ägnat senaste timmen åt att skriva en artikel... på engelska! Whääk, spyr typ på den snart men har bara några rader kvar nu.

Sprid nu detta till alla ni känner och vet om, inte för att det kommer ge fler besökare då jag just nu har 0 stycken faktiskt, hihihih.

Pusspuss till mig själv som är den enda läsaren här på bloggen för tillfället ;)


En ful bild på mig och min söta ponny :D

Hej!
2012-09-16 / 18:37:31 / Allmänt

Var vääääldigt länge sedan jag bloggade nu! Har typ glömt bort bloggen och mycket har hänt sen sist, funderar på att börja igen, det är ju faktiskt ganska kul ;)

Får se hur jag gör, ska försöka bestämma mig ikväll, om jag startar upp den igen så skriver jag nog mer redan idag :)

RSS 2.0