Dressyr med prinsessan
2011-10-18 / 22:30:37 / Dagens ridpass

Red dressyr med min fina prinsessa idag, hon var verkligen superfin! I början kändes det verkligen inte lika bra, jag var helt slapp och trött i hela kroppen men skärpte till mig och red ordentligt.
Red igenom FEI och det var några saker som verkligen gick kanon. Kände att hon verkligen var helt igenom och supermjuk på slutet så det känns bra :) Nu måste jag sova så att jag orkar med praoen imorgon... Behöver all energi jag kan få vill jag lovaxD
.
Någon som vill läsa ett inlägg om praoen vad jag gör/fått göra där och hur det är? Skulle tycka att det var roligt att skriva om men vill självklart att någon ska läsa det också ;)
.
<3älskadeunderbarafinamabel<3dubetyderalltochmycketmer<3
// En trött Tove

Äntligen!
2011-10-18 / 17:16:16 / Tävling

Hej på er, äntligen har jag tid och ro att skriva ett inlägg :D Tävlade ju i söndags om ni kommer ihåg? Det gick i alla fall helt okej bra. Första klassen som var en LA:P1 var det mycket avdrag på att sakerna som det är koff på (dubbel poäng) gick dåligt. Bara 5/4 på dem...
Dock skrapade vi ihop 57.36% som jag är nöjd med, hon gick bram hela programmet, lite seg i galoppen på slutet bara:P
.
Sedan laddade vi om till nästa som var debut på både lång bana och i programmet FEI Inledande.
Var cirka 8 timmar mellan mina starter........
.
Här var hon också pigg men det blev avbrott i galoppen och lite annat smått som var tråkigt men är supernöjd i det stora hela, 57,32% fick vi! Kort sammanfattning: vi behöver bli ett mer synkadt (har ju inte haft henne så länge så det kommer), finslipa rörelserna och absolut vara mycket noggrannare! Behöver även mycket mer rutin ;) Men det betyder fler tävlingar och tävla är kul så det är lungt!
//ToveB

Mot högbo!
2011-10-16 / 07:10:47 / Allmänt

På väg mot högbo med två fina ponnys i transporten, en hund i bilen, två snälla mammor som ställer upp och sen två ryttare såklart!:)
Har inga stora förväntningar idag... Bara att hon ska gå fram och det ska kännas bra. Procenten blir som den blir. Mabel har bara gått fei inledande en gång typ och det är det högsta hon gått, aldrig ridit på lång bana tillsammans, men vi tar det hela som en träning. Så att vi vet vad som ska tränas på under vintern;)
Åker dit för att ha kul!!

Har åkt ca en timme snart och det är ungefär en och en halv timme kvar.
Glömde mina hörlurar hemma så är lite ledsenxD Haha nej men det är så skönt att ha när man åker bil.
//ToveB


Ridningen idag.
2011-10-15 / 22:18:08 / Dagens ridpass

Red på runden i ca en kvart till att börja med, där hade vi bara framåtbjudningen i fokus! Efter det så blev det lite trimning på banan. Inget jätteansträngande, mest för att hon ska vara mjuk och fin tills imorgon bara.
Nu är det verkligen dags för mig att sova snart, klockan ringer runt halv 5, bilen åker mot stallet kl 05.15. Planerat att åka från stallet 6, men vad gör man inte för att få hålla på med det man älskar?;D Ska jag vara ärlig så, gillar jag att gå upp i ottan när det är tävling, äta frukost i bilen halvt sovande och allt annat mysigt som hör till. Då är det minsann inga problem att komma upp i sängen! Min värsta mardröm skulle typ vara att somna om eller försova mig till tävling... usch!
//ToveB

Nu
2011-10-15 / 19:56:34 / Allmänt

Mabel är knoppad, borstad och hennes vita strumpor har badats så att de är vita.
Sadeln, tränset och stövlarna är smorda. Mamma var snäll och knoppade min ponny som hade lite myror i brallan och inte stod still för fem örexD
Nu är det lite mer som ska packas och sen ska hästarna ha mat. När det är gjort kan vi åka hem och få mat i våra magar, börjar bli hungrig nu faktiskt :p
Här kommer lite live-bilder:
//ToveB


Handlat!
2011-10-15 / 16:09:14 / Allmänt

Hemma nu, åt världens godaste kaka idag typ om ni ville veta?xD
Köpte lite saker som det kommer bilder på, inte så bra bilder dock men det blev ett par tumvantar, jeans och strumpor till mina hunterstövlar. Vita fleece och såklart är det som man viker ner stickat. Det tycker jag utan tvekan är allra snyggast:)
Jeansen som jag köpte är ett par vanliga svarta cheap monday, har redan ett par men de sprack i baken igår innan jag skulle till skolanxD Haha tur att det var innan i alla fall!


Om en stund ska vi till stallet och lär ju vara där ett tag, har lite som ska göras...
Förbereder något tidsinställt så att det inte blir alltför dött här på bloggen;)

Vi har kvällsfodringen idag också och eftersom vi inte får fodra innan kl 8 så åker vi upp så att vi inte behöver åka hem i mellan.

//ToveB


Norrtälje
2011-10-15 / 12:47:21 / Allmänt

In da car!! På väg till Norrtälje för att ha lite mys med familjen en stund.
Kolla lite affärer, fika, och bara ha det bra. Om jag har tur så blir det en sväng till hästshopen eller vad den heter. Det är i alla fall en hästaffär som finns där;)
Aja men hörs sen, hoppas ni får en bra dag för det ska jag ha!:D
//ToveB


god morgon!
2011-10-15 / 11:28:46 / Allmänt

Hejsan svejsan! Vaknade sent för att vara  mig idag, gick upp klockan 10. Men det var bra eftersom jag antagligen ska upp innan 5 typ imorgon bitti...
Idag händer nog inget speciellt, kanske åker någonstans en stund? På eftermiddagen blir det i alla fall ridning och fix inför imorgon :D Tycker att det är så roligt att vara i stallet på kvällen och borsta, knoppa, smörja, bada och annat som hör till när det är tävling. Kan hålla på nästan hur länge som helst!
Hej då!
//ToveB

<3
2011-10-14 / 22:42:31 / Allmänt

Sitter med datan i knät och bara chillar, lyssnar på favvolåten, laddar upp bilder i ett album och chattar på facebook.
Massor av gamla bilder på min kompis häst som laddas upp, kom på hur man laddar över bilder till lilla datorn för bara några veckor sen så det är en hel del;) Och som ni kanske förstår så är jag inte så teknisk:S
.
Säger bara en sak: ÄLSKA MAGNUS UGGLA <3
.
den här lilla filuren ligger bredvid mig och myser som vanligt, obeskrivligt hur mycket hon betyder verkligen.
kan inte ens tänka tanken hur det skulle blivit utan henne.....<3
//ToveB

Men tjaaaa!
2011-10-14 / 21:13:12 / Dagens ridpass

Tja alla goingar!
Red min fina ponny i ridhuset idag och tränade programdelar. Gick väldigt blandat, de mesta av sakerna gick bra men hon var lite nonchalant mot mig och det var ganska jobbigt. På slutet vart det mycket bättre men det kan vara ännu bättre! Aja taggar om till imorgon och kanske söndag. Det såg fint ut när Linnéa red Grodan, fast att hon hade ont :( Men jag kanske ska rida honom imorgon och det blir kul i så fall!
.
Jag och Linnéa höll på att dö när vi åkte hem idag. Det var kolsvart och vi + moppen var helt inklädda i reflexer, den stannade i mörkret tre gånger tror jag. I uppförsbackarna gick det i 2 kilometer i timmen typ och sen höll vi på att åka omkull i leran och körde nästan ner i diket... Hihi sen ville jag inte köra hem själv ifall den skulle stanna då också så var hos henne en stund och sen kom Ellen körandes och skulle kvällsfodra så jag kunde åka hem med dem :D
.
Här har ni lite bilder på Ellen som är min räddare i nöden!!<3 xD
//ToveB

dålig uppdatering!
2011-10-14 / 15:31:01 / Allmänt

Vet att det har vart dålig uppdatering och kommit lite inlägg hipp som happ bara... Men nu är det ingen skola på 3 veckor så då lär det ju bli lite bättre?? Fast har ju såklart en massa läxor och hemprov som ska göras.
Nu ska jag åka till stallet så fort som möjligt, tar moppen så det får bli täckbyxor på. Känns som att det snart är vinter då ju:(
Ska inte rida lektion idag, vill hellre träna lite själv känner jag. Förhoppningsvis ska vi tävla i Högbo på söndag men vet inte än så länge... Linnéa som vi ska åka med har ramlat ner från en 6 meter hög klättervägg och stukat fot och knä i onsdags så hon prövar rida idag och sen får vi se. Hoppas verkligen att hon kan rida! Om inte dom åker så gör antagligen inte vi det heller tyvärr:/
Förlåt för ett slarvigt inlägg som är skrivet på två röda sekunder typxD men puss!!
//ToveB

ute och gått
2011-10-12 / 20:04:08 / Dagens ridpass

Eftersom vi ridit så mycket dressyr några dagar så tog vi en mysig skrittur i skogen till fots idag. Var ute i ca 20 minuter och gick bland stockar i ett bra tempo så att det blev lite gymnastik för henne.
När vi var klara fick hon beta en stund utanför ridbanan där det fortfarande finns mycket gräs kvar :)
Innan borstade jag henne såklart ordentligt.
I stort sett hela kvällen har jag suttit och lyssnat på musik och sjungit en del också, så grymma låtar det finns verkligen!!
//ToveB

Ponnyungar?
2011-10-12 / 15:57:00 / Åsiktsinlägg

Något som är bland det värsta jag vet är helt utan tvekan såkallade ponnyungar eller vad man nu ska kalla dem?
Sådana som skyller allt på hästen eller föräldrarna om det går dåligt och dom inte vinner varenda tävling.

Hur ofta ser man inte barn som rider ut från banan och bokstavligt talat slänger tyglarna till den stackars föräldern som inte vet vad h*n ska göra? Bara går där i från och skiter i allt och alla runtomkring.
.
De tänker inte ens tanken att det skulle kunna vara deras fel, h*n kanske inte red som vanligt? Kanske hade hästen en dålig dag, det kan faktiskt hända precis alla, även den allra bästa!
.
Sen så finns det ju absolut hästar som kanske rent ut sagt är dumma... Det tvivlar jag inte på. Men kanske att det ändå finns en förklaring till det? Har den ont? Eller kanske bara blir väldigt nervös? Tänk vad enkelt det skulle vara om det gick att prata med dem!
.
Men nu tänker jag till största del på de som alltid kämpar och gör sitt bästa och sen får denna behandling om det blir fel en endaste gång.
.
Då borde man försöka ha en större förståelse för hästen och inte bara se segern försvinna.
Det är faktiskt inte det viktigaste. Det som betyder något är att din häst ska må bra och vara frisk. Det är ju självklart att man vill vinna, men det går helt klart lättare med en häst som tycker att det är roligt att komma till tävling och gör sitt bästa där! Det man tycker är roligt blir ofta lättare än något som är tråkigt...

Dressyr idag igen.
2011-10-11 / 21:46:32 / Dagens ridpass

Tränade dressyr i ridhuset idag igen. Ett riktigt välbehövligt köttarpass som gjorde att vi båda är helt slut nu...
I början gick det okej när jag inte hade så mycket krav på henne och bara lät det rulla på. Sedan satte hon sig lite på tvären, var absolut inte dum eller så på något sätt. Bara helt fast i vänster tygel och höger sida typ, höll på länge och försökte lirka loss henne men det vart inte bättre.
.
Efter ca 40 minuter höll jag på att ge upp när det aldrig blev någon skillnad men gick in på en liten volt i högervarvet och prövade en annan teknik för att få igenom henne.
Eftersom hon satt fast i yttertygeln i högervarvet så red jag nästan bara med den och inget med inner så att hon inte kunde hänga sig i den.
.
Asså herre min gud vad fin hon var den sista kvarten! Hög i formen, stadig, framåt och allt var bara super!
Det är det som man kämpar för alla ridpassen och de stunderna som går skit. Känslan när allt bara släpper är så härlig! Red inte längre än 10-15 min när hon var så fin eftersom hon började bli trött då och ville inte riskera att det skulle börja gå dåligt på grund av det.
.
finisen....  love you!! <333
//ToveB

Kvällsfodring
2011-10-11 / 20:42:22 / Allmänt

Hemma en stund efter att ha ridit min överfina ponny, ätit middag och duschat. Nu bär det av till stallet igen för att kvällsfodra och gosa lite med Mabel<3
Ett inlägg om ridpasset skriver jag när jag kommit hem igen :)
//ToveB

Plugghäst
2011-10-11 / 15:48:11 / Allmänt

Äntligen hemma efter en lika tråkig skoldag som vanligt. Men kan ju trösta mig med att det bara är tre dagar kvar nu och sen är det helg, och efter helgen är det prao i två veckor och efter det kommer höstlovet! Alltså ingen skola på tre hela veckor:O
Skulle vara duktig och skicka bilderna som jag fotade på Denice från när hon hoppade men så hittar jag inte kameran. Har ingen aning om vart den är... Ååh bajs också!
Men nu ska jag plugga lite innan jag åker till stallet, både till skolan och ett dressyrprogram. Undrar vilket som jag kommer att kunna bäst när jag är klar? Hahah ;D
//ToveB

Ny kategori!
2011-10-10 / 23:06:00 / Åsiktsinlägg

La nyss in en ny kategori på bloggen som fick namnet åsiktsinlägg... Tycker att sånt är så svårt att skriva men det är väldigt roligt att läsa. Ska försöka och göra mitt bästa för att först komma på något ämne att ta upp och skriva om och sedan få ned det i ord. Har en idé för det första som förhoppningsvis kommer imorgon, spännande...?
:D
Måste hissa uppdateringen här idag också, många inlägg under dagen. Keep the good work up girl... ;)
//ToveB

huvudvärk :(
2011-10-10 / 22:56:06 / Allmänt

Åkte aldrig på volleyboll, hade dunderhuvudvärk och även saker att göra :)
Har ätit massor av mandariner och huvudvärkstablett och nu känns det ganska bra faktiskt. Kollat preliminära startlistor till Högbo på söndag och fick inte någon glad överraskning. Jag startar typ först i första klassen och Linnea som vi åker med startar näst sist...
Men har mailat och frågat om det finns någon möjlighet att lägga mig senare eller någon annan lösning :) Hoppas verkligen det!
Andra klassen startar vi båda på slutet, kommer bli väldigt sena hem den dagen! Det är liksom lagtävling och det brukar ju ta sin lilla tid... ;)
Sen så tar det ju några timmar hem också, men det ska verkligen bli jätteroligt, längtar redan!
-
Några bilder på den finaste som är tagna någon gång i april om jag inte minns fel? <3

//ToveB

volleyboll?
2011-10-10 / 19:18:16 / Dagens ridpass

Hemma från staLlet nu! Red ett dressyrpass och tränade mycket saker i FEI Inledande... Det är inte direkt lätt om jag säger som så, men vi åker dit enbart för att ta det som en träning och pröva på att rida på lång bana.
Ridningen gick okej i dag. Försökte plocka upp henne lite mer i formen än vanligt, och det är inte så konstigt att det inte gick super eftersom vi inte riktigt brukar rida så. Det lär ju ta ett tag innan hon kan gå där uppe stadigt och orka gå framåt samtidigt;) Men vi kämpar på!
.
Har lite beslutsångest om jag ska åka och spela volleyboll eller inte ikväll. Isåfall skulle jag få skjuts upp med Lovisa, men kan verkligen inte bestämma mig!
Just nu lutar det mest mot att det blir så men vi får se...
.
Mabel gosar med sin föredetta hagkompis :D
//ToveB

Utvärdering Överby Hästsportförening
2011-10-10 / 15:17:00 / utvärdering av tävlingsplats

Framridning: En stor bana som hade okej underlag. Det var sand, lerigt längst ner men annars helt okej. Den låg ca 100 meter från ridhuset tror jag eftersom man var tvungen att gå runt stallarna.
.
Tävlingsbanan: Låg ju som sagt ganska långt ifrån framridningen men annars var det bra. Inget super-underlag men inte heller något som var dåligt.
.
Parkeringen: Nära för de som kom tidigt eller hade hästbuss... Dock inte för oss som fick stå några hundra meter ifrån själva tävlingsområdet. Man parkerade på rad på en mindre asfaltsväg så det var inte direkt någon höjdare.
.
Kafeterian: Fanns lite av varje, toast, hamburgare och någon gryta med sallad till lunch och sedan lite smått och gott att fika. Inte särskilt dyrt. Bra att man såg tävlingsbanan härifrån.
.
Läktaren: Fanns plats så att det räckte på den + att det fanns sittunderlag vilket var bra när det var så kallt!
.
Funktionärer: Var bra och fick upp resultaten riktigt fort vilket alltid är roligt!
.
Övrigt: Summa summarum blev det lyckat men det var ganska mycket som kunde vart bättre, inget jag dock vill klaga på förutom parkeringen då :)
//Tove

fikatime!
2011-10-10 / 12:22:58 / Allmänt

Nu ska jag ta min cykel och trampa iväg till ICA för att möta Denice, vi ska köpa kladdkaka och mjölkfri glass<3
-
Senare idag kommer bl.a utvärdering av tävlingsplatsen igår och ett inlägg där ni får se vad vi fick för priser, så håll utkik ;)
-
Om någon är intresserad av att veta så blev jag nyss stucken av en mygga på fingret och eftersom jag är allergisk mot myggor så börjar fingret bli stort nu :( Trodde inte att det skulle finnas myggor när det var kallt, trodde att de bara levde på sommaren.... Men nehepp så fel man kan ha!

//ToveB



Ledig!
2011-10-10 / 10:33:45 / Allmänt

Hejhej!
Gick upp från sängen för bara en halvtimme ungefär, riktigt skönt!! Är ledig från skolan idag eftersom vi har en sak som kallas dagsverke. Man ska jobba och få pengar som man ger till skolan, sedan ger de pengarna till ADRA för att bygga vattenpumpar. En riktigt bra sak tycker jag, själv ska man städaxD
.
Lite senare ska jag och Denice gå och ta en fika :)
.
.
Nyss när jag loggade inpå mailen fanns en liten glad överraskning! Katrine från PONNYPRINZARNA hade vart så snabb och redan skickat bilderna som hon fotade igår :D Tack så mycket!
Lägger bara upp 1, datorn är så seg så orkar inte ladda fler :P
Fotograf: Katrine Fabricius
// ToveB

Tävlat idag!
2011-10-09 / 21:35:47 / Tävling

Hejsan, äntligen tid att skriva om dagen.
Red ju bara en Lb:1, men Mabel kändes riktigt bra inne på banan. Ingen riktig miss eller så, bra framåtbjudning och noggranna vägar så jag vet inte riktigt vad domaren kollade efter? Procenten blev i alla fall 65,86 och vi kom 2:a:)
Det var ganska snålt bedömt, många tyckte att domaren var tråkig som antingen använde sig av antingen bara 5:or eller 6or  eller 7:or och 6:or... Inte så roligt, det finns 10 poäng på poängskalan för att man ska använda dem.
.
Både Tara och Amanda som också red för laget gjorde fina ritter och delade fjärdeplatsen :D
Sen kom också vårat lag 2:a, 2 poäng ifrån vinst! Så det var en lyckad dag trots allt :D
.
Bilder kommer när jag fått dom, det var 2 stycken som fotade och ska skicka bilderna, superkul!!
//ToveB

Time to sleep!
2011-10-08 / 21:44:54 / Allmänt

Kanderade äpplen baket vart inte så lyckat, det stelnade aldrig och bara kladdadexD hahaha
Kan verkligen inte baka!! D:
Ska gå och lägga mig redan nu eftersom det vart så sent igår och vill sova ordentligt och länge i natt så att jag orkar rida ordentligt imorgon när det är tävling! Är div 2 omgång 1 som går på Överby hsf. Vi ska inte åka från stallet förrens kl 11 så knoppar och sånt på morgonen. Tror lagklassen ska börja runt 12 ungefär, hoppas på att få rida sist av alla i laget, men åker dit så tidigt eftersom jag ska heja på lagkamraterna såklart! :D
Uppdaterar under dagen hur det går (om det går braxD) nej men om jag har tid och lust;)
Godnatt!!
//ToveB
Pusspåminsötaoerhörtälskadeponny<3

Right now...
2011-10-08 / 19:52:47 / Allmänt


Uppdatering för 2 dagar.
2011-10-08 / 16:05:00 / Dagens ridpass

Hann inte skriva igår så gör det nu:)
Red lektion för Sofia och det gck riktigt bra på slutet när jag ick igång henne ordentligt. Tränade på allt möjligt, ganska mycket från FEI inledande programmet som vi ska debutera nästa helg!
.
På kvällen som jag hos Ebba med henne och Linnea, vi kollade på några filmer och hade det chill! Gick och la oss typ 4 nån gångxD  hihi busigt......
.
Har ridit idag redan, blev en sväng i skogen + några varv på runden, det tyckte Mabel var roligt!
.
Nu har jag inte gjort något speciellt sedan jag kom hem från stallet, ska baka kanderade äpplen om en stund. Måste bara åka och köpa äpplen först:P
<333
//ToveB

Lyckad kväll.
2011-10-06 / 20:54:31 / Allmänt

Kom innanför dörren för typ 10 minuter sedan, tog av mig dom "vita" genomblöta conversen och bara satte mig ner. Höll på att frysa ihjäl på slutet, men annars hade vi det kul! Roliga människor och härlig stämning, precis som det ska va när det är marknad. Stör mig dock på att det alltid är så dåligt väder :P
Jag köpte lite marknadsgodis till min farmor som vi ska åka och lämna till henne nu så blir hon nog glad<3
Ångrar att vi aldrig gick och köpte något kanderat äpple, det är sååå gott! Men ska försöka baka egna på lördag kanske om jag har tid och lust, yummi!!
.
Resten av kvällen blir nog helt underbar! För första gången sen skolan börjar har jag inget som måste pluggas in tills imorgon. Lycka är rätta ordet för att beskriva det!
//ToveB

-
2011-10-06 / 16:32:21 / Allmänt

DRAR TILL MARKNADEN NU OCH BARA HAR DET BÄST!
CYA!
//ToveB

I stallet
2011-10-06 / 15:17:57 / Allmänt

Nästan klar med allt i stallet nu, bara vatten och mathinkarna kvar att fixa:)
Red ju dressyr på banan... Gick riktigt bra emellanåt, hon var både framåt och lyhörd. Red halva passet utan spö och det blev ingen skillnad när jag la ifrån mig det:D
Hon var verkligen rolig att rida idag! Synd att jag inte hann rida så länge. Tror vi höll på i ungefär 30 minuter, men det vart ett väldigt intensivt pass ändå.
Nu ska jag fortsätta att fixa här i stallet, hej då!
//ToveB

En bild från nu;)


blubb,blubb?
2011-10-06 / 12:47:24 / Allmänt

Hade värsta lugna dagen i skolan idag!
Först svenska där vi absoolut inte gjorde något, sen hemkunskapsprov som inte ens tog en halvtimme att göra. Efter det hade vi musik, spelade gitarr och trummor bara.
Sen var dagen slut eftersom vi slutar 12 när det är marknad! Nu ska jag ta moppen och brumma upp till stallet för att rida ett pass på banan med prinsessan :D



En bild på den allra sötaste!!


Ha det bra!!
//ToveB

Wie!!
2011-10-05 / 22:43:29 / Allmänt

Tjoho vad roligt att det är så pass många nya läsare här nu, det är ju inte många egentligen men om man jämför hur det var när jag började så är det ganska många:D Tycker att ni ska be alla läsa www.tovebernstrom.blogg.se
Ju fler läsare och ju mer aktiva ni är med kommentarer och så, desto mer kommer jag att satsa på bloggen och inläggen som görs kommer att bli roligare, bättre och fler, tänk vad bra det skulle bli!?

Har ju inte bloggat så länge så ni vet ju inte särskilt mycket om mig antar jag?
Kom igen och fråga saker om ni undrar något!
Tycker att det är jätteroligt att få svara på frågor, om den är bra och intressant så kan den komma i ett eget inlägg och du blir även länkad:)

Godnatt nu alla goa läsare och sov gott, hoppas på att logga in här imorgon bitti och i alla fall ha fått en liten kommentar, helst en fråga:D
Det kan vara typ vad som helst egentligen.....

Puss
//ToveB


Wordfeud
2011-10-05 / 18:47:36 / Allmänt

Har man inget att skriva om får man väl bara hitta på något, visst är det så eller?? Varnar er som har annat att göra, inte värt att läsa detta;P
.
Typ alla spelar Wordfeud nu, eller iaf dom som har iphone eller android, och det gör även jag xD
Fattar seriöst inte varför det blitt så populärt? Alfapet lixxom, sen när blev det poppis? Har större förståelse för när alla spelade angry birds, det var ju något nytt och inte sånt som man håller på med på ålderdomshemmen typ, eller??
.
För mig är det iaf så att jag provade eftersom så många andra gjorde det och blev lite smått fast... Super att kunna spela mot sina vänner också ju, gör det hela så mycket bättre!
.
Inget är ju som känslan när man skrivit ett ord och det står t.ex: you played kalender for 96 points hahaha inte riktigt va?xD
Men man tävlar ju lite mot sig själv också och hur många poäng man kan få som mest för ett ord.
.
Ni förstår säkert vad jag ska gå och göra nu, annars borde ni ju kunna gissa. Om du fortfarande inte vet så är det bara att läsa rubriken!
//ToveB

Dagens ridpass.
2011-10-05 / 17:38:08 / Dagens ridpass

Red ju i ridhuset medans Haking plockade fram hinder i ca 40 minuter skulle jag tro. Gjorde mycket halter, tempoväxlingar och övergångar. Hon var riktigt seg i början och svarade inte framåt för fem öre... blä!!
Efter ett tag blev det i alla fall lite bättre, fick henne att gå framåt när jag bad om det men inte att hålla bra bjudning hela tiden. Det blir gärna så ibland att hon blir lite nonchalant och ignorerar mig men när det släpper så blir det oftast riktigt bra! :D Travade över några bommar ett par gånger som avslutning.
Kan inte annat än att älska den här bilden...
// ToveB

Skynda!
2011-10-05 / 15:08:31 / Allmänt

Blev hämtad i skolan av mamma idag och ska äta mellis nu och skynda mig till stallet och försöka hinna rida innan det är hoppträning i ridhuset.
Tror träningen börjar ca halv 5 nån gång så har lite bråttom;)
//ToveB

Bild på mellisetxD


Tagganurå!
2011-10-04 / 21:57:00 / Allmänt

Taggar inför de dagar som är kvar av den här veckan! Bara roliga saker som händer tror jag.
Imorgon är det inget speciellt men på torsdag är det Rimbo marknad. Exakt ett år sen sist då, hoppas folk blivit lite mognare och inte sprayar ner alla?xD Fast samtidigt känns det som att det hör till på något konstigt sätt...
.
Fredag har vi planerat att ha tjejkväll. Jag, Saga, Linnea och Ebba :D Brukar ha det med jämna mellanrum och nu var det lääänge sen, oftast börjar det med att vi äter en god middag, efter det är det dags för skräckfilm och när vi är klara med den kollar vi på några komedier så att vi kan somnaxD
Är också lektion för Fia idag tror jag:D
.
Lördag är nog en slapp dag, trimma dressyr med ponnyn och fixa det som  ska göras innan söndagen för då är det......tävling!! Endast en LB:1 på Överby. Det är första omgången av ponnyallsvenskan div 2!
VI SKA KÄMPA VI SKA TA DOM! xD


Min glada ponny! <333



//ToveB

Furrys...
2011-10-04 / 20:30:00 / Allmänt

Kollar på ett tv-program om "furrys?".
Det är helt sjukt! Folk som trivs bättre som djur än människa...
Dom har typ en dräkt som föreställer det sjuret som de känner sig som, jamar, morrar och bits?  Aja, konstigt är det i alla fall men väldigt roligt också ;D
Om ni också vill se så är det bara att slå på kanal 5!

Skritta :)
2011-10-04 / 20:24:03 / Dagens ridpass

Som ni redan vet så red jag ut, med Linnea. Vi skrittade mest och klättrade i backarna i sandtaget barbacka:D Båda hätarna var jätteduktiga och pigga! Vi var jätteduktiga och hade mycket reflexer på både oss och hästarna... hihi
.
Väldigt kort inlägg nu då men finns inte mycket mer att skriva om en kort ohändelserik skritt/travtur som inte ens tog 30 minuter. Men kan också säga att det var väldigt mysigt!!
//ToveB

Ut och rida i mörkret
2011-10-04 / 18:40:16 / Allmänt

Nu är vi redo för att ge oss av!!


På väg hem...
2011-10-04 / 15:10:13 / Allmänt

Nyss hoppat av bussen och går samma väg som vanligt hem... Haft en ganska nice dag i skolan faktiskt:) Våra mentorer gav oss som orienterade en varsin bulle eftersom det är kanelbullens dag! Sen fick man en klubba om man rest sig upp i somras på uppropet;)

Hej då!


Stressiga tiderxD
2011-10-03 / 19:44:21 / Dagens ridpass

Hemma från stallet, nyss ätit middag nu in i duschen och sen andas....... Allt går i ett och det är stress mest hela tiden.
Blir plugg tills vi åker och kvällsfodrar tottisarna och sen hem och se på Hollywoodfruar, i pauserna och efter kommer jag sitta med näsan i äckelbiologiboken och läsa om muskler, hjärnor och annat bajs.
.
.
.
.
Nu till något roligare:
Ridpasset gick ganska bra, höll till i ridhuset och tränade på mycket svåra saker t.ex 8-meters volter i galopp. Jobbigt tycker Mabel som inte riktigt har styrkan, men lika jobbigt för mig som då måste hjälpa henne så pass mycket.
Hon var duktig och man kände att hon kämpade på fast det var döjobbigt!
.
.
Hörs senare ikväll om jag kan slita mig från den spännade biologin? xD
Sötaste goaste på bild<333
// ToveB

Asså....
2011-10-03 / 14:42:08 / Allmänt

Asså vill jättegärna hinna uppdatera på morgonen och ibland (inte ofta) så går det, men absolut inte idagxD
Är världens segaste på att gå upp, ställde larmet på 06.50 sen 07.00 sen 07.10 och sen somnade jag igen och sov tills kl 07.50.... och för att hinna i tid till skolan måste jag åka 20 över 8. Brukar inte hinna det så ofta men otroligt nog gjorde jag det idag! Dock blev det inte mycket till frukost.
Men när det är tävling går jag alltid upp tidigare än vad som behövs just för att inte behöve stressa eller bli sen, skulle vara en mardröm att försova sig och missa sin start, usch!! Hoppas ingen behöver vara med om det;)
2 muppiga bilder just nu.....
XOXO
// ToveB

sovtime
2011-10-02 / 21:44:26 / Allmänt

Går och lägger mig med boken under kudden snart och hoppas att jag lär mig allt i sömnen...........

.
2011-10-02 / 19:26:45 / Dagens ridpass

Hade ett supertrevligt ridpass idag, vissa stunder. När den lilla damen villexD Hon var lite trög och nonchalant i början men efter ett tag släppte det och allt blev bara super, vart trött på slutet men det gör inget ;)
Red igenom LB:1, jag red dåligt i galoppen där men resten kan man inte klaga på direkt! Tränade också inridningar i galopp och enkla byten på samma linjer som det är i FEI Inledande. Gjorde den bästa inridningen vi gjort i galopp någonsin tror jag!
Nu blire just chill resten av kvällen och såklart lite plugg som vanligt :(((


Klapp och beröm efter avslutad ritt :D
//ToveB

Upplandsväsby
2011-10-02 / 14:57:22 / Allmänt

Är i bilen på väg hem från Upplandsväsby och alla hästaffärer nu, hittade typ ingenting. Eller såklart man hittade fina och bra saker men inga som behövdes... Köpte en sak, ett långt dressyrspö:) superbilligt, 38 kronor, men kvalitén lär ju inte vara särskilt bra men skit samma!!;P

Drar till stallet så fort som möjligt när vi kommer hem och rider den finaste!
Tänkte rida dressyr i ridhuset och trimma basic-saker så som övergångar och liknande, ska även rida igenom något program:)

//ToveB


Hopptävling
2011-10-02 / 11:14:56 / Allmänt

Äter frukost just nu, har hunnit vara på hopptävlingarna i Rimbo ca 2 timmar den här morgonen. Svinkallt är det ute!!
Tänkte vara kvar och kolla på Ebba när hon hoppar men det var så sjukt tråkigt så jag cyklade hem istället och nu sitter jag här.
Jag och mamma planerar att åka någonstans, förhoppningsvis till någon hästaffär typ Stockholm ridsport, Horze och Hööks som alla ligger i upplandsväsby!
Hej då!
//ToveB

Det man lovar ska man hålla.
2011-10-01 / 22:35:49 / Allmänt

Lovade ju er bilderna från när vi hoppade, dock var vi ju inte så mycket i luftenxD Men det blev i alla fall 2 bilder när vi hoppar :)
Sen är det några andra som också är från idag!
Nu är det snart dags för mig att gå och sussa, ska upp ganska tidigt... Ska försöka orka plugga en stund, risken finns att jag somnar innan jag öppnat boken, hehe.
Måste bara tillägga att jag tycker att vi hade matchat riktigt snyggt, utan att ens tänka eller försöka!
Puss på fina ponnysnuttisen <3
//ToveB

Seriöst proppmätt!
2011-10-01 / 21:08:57 / Allmänt

Är verkligen helt proppmätt efter att ha ätit en supergod plankstek!
Nu väntar efterrätten, en GINO... Mums!!! Rullar nog härifrån sen, allvarligt talat alltså. På min cykel!xD


:)
2011-10-01 / 19:27:36 / Dagens ridpass

Blev lite ändrade planer, Sanna skulle rida ut så vi hängde på henne :)  Var väl ute i cirka 30 minuter, efter det red vi banan en stund, mamma ställde fram ett hinder. Finns inte så mycket bommar eller stöd ute längre, alla står typ i ridhuset. Blev bara två sockerbitar och en bom på det. Kanske var 70 högt? Första gångerna hoppade vi rakt igenom typxD

Men efter några gånger gick det bättre, hon lyfte i alla fall på benen och hoppade över någolunda snyggt, hihi:P
Blev lite bilder också, men de kommer upp senare efter middagen. Ska ut och äta, på Bistro i Rimbo.
Bilder på oss i skogen :)
//ToveB

Nya mössan
2011-10-01 / 15:57:46 / Allmänt

Bild på mig och mössan;P


hemma!
2011-10-01 / 15:36:23 / Allmänt

Hemma med moppen nu, den är bättre tror jag. Vet inte riktigt änxD Innan vi hämtade den så åkte vi till Norrtälje en stund, köpte en svart stickad mössa, kan lägga upp bild sen om ni vill?:)
.
Om en stund drar jag till stallet, ska hoppa min dressyrponny! Haha, hon är inte jätteduktig på det om man säger så, fast hon försöker i alla fall och det är väl det enda jag kan begära. Vi satsar ju ändå inte på hoppning så det är skit samma. Klart att hon skulle kunna tävla om man tränade mer men vill inte lägga ner den tiden på det...
Ska kanske hoppa en 50 centimeters clear round typ som ska vara i ridhuset vid Denan där vi står på höstlovet, det är par och maskeradhoppning:D
Ha det gött!!
// ToveB
En bild när jag hoppar Fridas ponny :)


Moppe!!
2011-10-01 / 10:44:30 / Allmänt

Alldeles strax ska jag och pappa åka och hämta min moppe som förhoppningsvis funkar som den ska nu :D Den har vart på lagning i typ 2 veckor eftersom den inte "orkade" åka uppför backar och liknandexD
Så får väl se om det blivit bättre, hoppas kan man ju iaf!;)
Hörs när jag kommer hem igen!
// ToveB

Ingen tävling idag...
2011-10-01 / 09:00:53 / Tävling

Godmorgon godmorgon!
Nu skulle vi egentligen vart på väg till tävling på Stora Wäsby, bästämde oss igår för att stryka eftersom jag inte fick plats i LA:P1 och det var den vi ville rida... Då kunde vi lika gärna strunta i den andra klassen, skönt med en ledig helg för Mabel, sen blir det tävling typ fyra helger i rad, så det passade ganska bra :)
Men hoppas det går bra för alla som ska vara med! Är elit omgång 2.
//ToveB

RSS 2.0